Takový ten dip, co by neměl chybět na žádný grilovačce.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Buřtguláš
Chalupářská klasika kdykoliv si vzpomenete.
13
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tagliatelle s panenkou a žampiony
Rychlovka a přitom bašta jako z italské restaurace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Halušky se zelím a uzeným
Pořádný kus jídla s haluškami našich východních bratrů.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Bylinkový dip
Jednoduchý dip s jogurtem, pažitkou a petrželkou.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Hash brown
Hash brown nejen jako skvělá americká křupavá snídaně.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Gratinované brambory s cuketou
Gratinky se smetanou a anglickou smetanou jako příloha nebo hlavní chod.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Balkánský salát s červenou řepou
Zdravá a přitom moc dobrá salátová záležitost.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čínské pórkové lívanečky
Lívance na slano z pórku nebo cukety ideální s bramborem.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Sváteční hlávkový salát
Hodně poladěná hlávka salátku.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Grilovaný hermelín s toasty
Snídaně pro zkušené, to je grilovaný hermelín v šunce s toasty.
4
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.