Sezónní ovoce zalité jogurtem je nejen dobré, ale hlavně zdravé.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené krutony
Klasická přísada do polévek a salátů.
2
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Kuřecí polévka s nudlemi
Skvělá probíračka pro těžká rána nejen opilcova.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Lečo s klobásou
Maďarská dobrota ze sezónní zeleniny pro všechny členy rodiny.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zelné placky
Lahodný zelňáky jsou vydatné jídlo samo o sobě.
6
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřová krkovice na medu
Luxusní pečené uzené vepřové na medu a hořčici.
5
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Restovaná zelenina
Taková malá zeleninová grilovačka u tebe na sporáku.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Smažené brambory
Brambory jsou tak luxusní, že se dají jíst samotné.
4
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Krémová bramborovo-česneková polévka s houbami
Vychytaný polívec s nádechem brambor, česneku, sezónních hub a tymiánu.
14
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Jemné noky
Vlastní noky nebo taky ňoky nebo taky gnocci rychle, levně a jednoduše.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Celerová pomazánka
Nevypadá na to, ale je vynikající.
5
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.