Poctivý a silný hovězí vývar jako polévka nebo také jako základ pro řadu receptů, jako jsou polévky nebo omáčky. Bez něj se v kuchyni jen těžko obejdete.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Segedínský guláš
Tradiční bašta z Uher s kysaným zelím.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Olivové brambory
Pečené brambory ve slupce vychytaně jednoduše.
3
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Dušené čerstvé zelí
Skvělá zdravá příloha v bílé nebo červené variantě.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Frisée salát se slaninou
Lehká příloha k masu v podobě štěrbáku se slaninou a dressingem z balsamica.
7
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vařené vepřové maso
Základ pro kombinaci s mnoha omáčkami.
8
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Tagliatelle s panenkou a žampiony
Rychlovka a přitom bašta jako z italské restaurace.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Švestková omáčka
Originální sladká omáčka na vdolky nebo na grilované maso.
10
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Vepřové medajlonky
Takový pěkný zlatý medajle akorát že prasečí.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Zeleninový salát s hořčičnomedovým dresinkem
Jemně medový a jemně hořčicový.
9
pouze pro přihlášené
pouze pro přihlášené
Čevapi
Domácí balkánská klasika všech klasik.
7
načítání dalších receptů
Není mísa jako mísa. Pokud tě třeba zajímá skalní mísa, ekonomický pojem "špagetová mísa", hudební nástroj tibetská mísa nebo záchodová mísa, klikni si. Nás zajímá mísa v kuchyni a pokud ji potřebuješ k přípravě, vždy to je u receptu uvedeno.
Rendlík, čili nízký hrnec, který je výrazně širší než vyšší. Jeho název je odvozen z německého Reindl, lidově mu však říkáme kastrol (z francouzského casserole). Používáme ho hlavně na ohřívání, ale tak nějak vždy, když je ostatní nádobí špinavé a jsme líný ho umýt.
Fakt vekej hrnec na vaření. Co víc napsat. Asi že je opravdu velkej a nejčastěji se s ním setkáme v polní kuchyni. Ale třeba náš speciální hovězí vývar je dobrý připravit před večírkem a to rovnou v prádelním hrnci.
Wok je všestranné kruhové nádobí, podobné tenkostěnné a poněkud hlubší pánvi. Pochází z Číny. Používá ve spoustě různých kulinářských technik, při vaření ve woku se používá náčiní s dlouhými rukojeťmi, které umožňují kuchařům pracovat s jídlem, aniž by se spálili. Můžeš ho použít i jako hudební nástroj.
Pekáč nebo pekáček, s víkem nebo bez víka, vždycky to asi bude na pečení. Ale jsou známé i případy, kdy na tom podnapilí kuchaři smaží na plynovém sporáku (samozřejmě na plechové verzi). Takže radši do trouby.
Pánví je fakt hodně. Nejzajímavější je učitě ta uhelná a pak v létě jsou zajímavé i jiné pánve. Víš, že máme dvě pánve? V kuchyni by Ti dvě měly stačit taky. Pokud ji budeš potřebovat pro přípravu, u receptu se to vždy dozvíš.
Klasika hrnec. Nejčastější nádobí v našich receptech. Jestli ho doma nemáš, tak asi nejdřív pořeš tuhle nutnost. Dobré mít třeba i papiňáček nebo obdobný na pomalé vaření.
Vařme společně
S účtem YouCookera díky vlastnímu iŠpajzu víš, co uvaříš z ingrediencí, které máš doma. A na nákupu díky seznamu už nikdy na nic nezapomeneš.